Visi Dan Misi

VISI / MISI/ OBJEKTIF KOKURIKULUM 

 

VISI 

“Menggilap Kebolehan Pelajar Menjana Kecemerlangan Kokurikulum”

MISI 

Menjadikan SKSG Sebagai Sebuah Institusi Di Mana Pelajar Berminat Dan Seronok Melibatkan Diri Dalam Aktiviti Dan Kegiatan Kokurikulum Yang Dapat Membentuk Pelajar Yang Berkeyakinan, Berketrampilan, Berperawakan Menarik, Kepimpinan Melalui Teladan Dan Berkeperibadian Terpuji.

   

Mempamerkan kebolehan diri sendiri dalam kegiatan dan aktiviti yang disukai melalui kegiatan dan aktiviti kokurikulum yang dianjurkan oleh sekolah.

 

 Mempamerkan sikap dan watak kepatuhan kepada agama, berakhlak mulia dan berdisiplin dalam menjalankan kegiatan kokurikulum di sekolah.

 

 Mengembangkan bakat dan kebolehan pelajar dalam kegiatan kokurikulum dan sukan. Menyertai pertandingan dari peringkat sekolah ke peringkat zon, daerah negeri dan  kebangsaan

  Mengisi masa lapang mereka dengan aktiviti-aktiviti dan kegiatan yang berfaedah Mewujudkan suasana ketenangan dan dapat meregangkan ketegangan melalui aktiviti sukan dan kokurikulum.

 Kokurikulum sebagai aktiviti dan kegiatan kesinambungan proses pengajaran dan   pembelajaran murid. Mengamalkan dan mengukuhkan lagi nilai-nilai yang dipelajari dalam kelas dalam aktiviti dan kegiatan kokurikulum.

Permanent link to this article: http://sksungaigelugor.edu.my/?page_id=234